Cookie and privacy policy

Evästeiden käsittely ja yksityisyyden suoja

Evästeiden käyttöä ja henkilötietojen käsittelyä koskevat linjaukset. Bonnier Publicationsin sivustojen käyttäjänä hyväksyt seuraavat yksityisyyden suojaa koskevat ehdot.
Bonnier Publications -yhteisnimitys kattaa yhtiöt Bonnier Publications A/S, Benjamin Publications A/S ja Bonnier Publications International AS.

Yleistä

1. Johdanto

2. Evästeet

2.1 Mitä evästeet ovat

2.2 Mihin evästeitä käytetään

2.3 Evästeiden säilytysaika

2.4 Evästeiden torjuminen

2.5 Kolmansien osapuolten evästeet

2.6 Gemiuksen/kävijälaskureiden evästeet

3. Henkilötiedot

3.1 Henkilötietojen sisältö

3.2 Henkilötietojen säilyttäminen

3.3 Henkilötietojen käyttö

3.4 Henkilötietojen suoja

3.5 Henkilötietojen suojan muutokset

4. Yhteystiedot

1. Johdanto

Kun vierailet Bonnier Publicationsin sivustoilla, käynneistäsi kerätään tietoa. Seuraavassa selvitetään, mitä tietoja kerätään, miten tietoja käsitellään, mihin tietoja käytetään, kenellä on pääsy tietoihin ja mihin voit ottaa yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai huomautettavaa tiedoista.

Bonnier Publications kerää tietoja kahdella tavalla:

- evästeiden avulla

- käyttäjän antamina tietoina.

2. Evästeet

2.1 Mitä evästeet ovat

Kun vierailet ensimmäistä kertaa jossakin Bonnier Publicationsin sivustossa, vastaanotat automaattisesti yhden tai useampia evästeitä. Eväste on pieni verkkoselaimeen (esim. Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari tai Opera) tallentuva käyttäjän yksilöivä tekstitiedosto. Evästeet helpottavat sivustojen käyttämistä, koska niiden ansiosta kaikkia asetuksia ei tarvitse jatkuvasti kirjoittaa uudelleen kirjautumiskertojen välillä. Evästeiden ansiosta voit esimerkiksi tallentaa käyttäjätietosi niin, että sinun ei tarvitse joka käyntikerralla kirjautua erikseen sisään sivustoon.

2.2 Mihin evästeitä käytetään

Evästeet kertovat Bonnier Publicationsille käynneistäsi sivustossa.

Evästeillä ylläpidetään väestöpohjatietoja ja käyttäjätilastoja Bonnier Publicationsin sivustojen käyttäjistä. Evästeillä kerätään tietoa siitä, kuinka kauan käyttäjät viipyvät sivustossa, missä osioissa ja monessako artikkelissa käyttäjät vierailevat, onko sama käyttäjä vieraillut sivustossa ennenkin, mitä selainta ja käyttöjärjestelmää käyttäen, mikä tietokoneen IP-osoite on, ja mitkä ilmoitukset ovat kiinnostaneet käyttäjiä jne. Evästetietojen ansiosta käyttäjälle voidaan tarjota häntä kiinnostavia mainoksia näyttämättä samoja mainosbannereita toistuvasti. Lisäksi tietoja käytetään mainonnan vetovoimaisuuden esittelemiseen mainostajille.

Nämä evästeet ovat ensimmäisen osapuolen, siis Bonnier Publicationsin, asettamia.

2.3 Evästeiden säilytysaika

Käyttäjälle lähetettyjen evästeiden säilytysaika laitteistossa on kuukausia viimeisimmästä vierailusta jossakin Bonnier Publicationsin sivustossa. Vierailut sivustoissa lisäävät tallennusaikaa. Evästeet poistetaan automaattisesti kun määräaika tulee täyteen. Tällaiset evästeet voi myös torjua. Menettely kuvataan seuraavassa kohdassa.

2.4 Evästeiden torjuminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit estää evästeiden tallentumisen, poistaa kiintolevylle tallennetut evästeet tai asettaa selaimen varoittamaan ennen evästeiden tallentamista.

Huom! Ohjeet toimivat useimmissa selaimissa ja älypuhelimissa, mutta yksittäisiä laitteita ei ole nimetty.
Käyttämäsi selaimen ohjetoiminnosta saat lisätietoa evästeasetuksista. Ohjeisiin pääset yleensä painamalla tietokoneen ”F1”-näppäintä ja etsimällä hakusanaa "evästeet”.

2.5 Yhteistyökumppaneiden evästeet

Bonnier Publicationsilla on myös yhteistyökumppaneita, jotka asettavat evästeitä. Tällaisia evästeitä kutsutaan kolmannen osapuolen evästeiksi.

Näitä osapuolia voivat olla ilmoittajat, mediatoimistot, verkkomainostajat ja muut palvelut (esim. Facebook ja Google).

Näillä evästeillä pyritään kohdentamaan verkkomainontaa ja mahdollistamaan kirjautuminen yhteistyökumppanien sivustoihin sekä niiden sisältäminen aineistojen jakaminen. Kyselylomakkeiden, analyysien ja muiden vastaavien yhteydessä evästeillä rekisteröidään kyselyyn vastaaminen ja ehkäistään pyyntöjä vastata samaan kyselyyn toistamiseen.

2.6 Gemiuksen ja Googlen kävijälaskureiden evästeet

Bonnier Publications hyödyntää Gemiuksen ja Googlen evästeitä. Laskureiden käytössä noudatetaan yksityisyyden suojaa koskevia säädöksiä.

Näillä evästeillä kerätään tilastotietoa kaikista internetin käyttäjistä, esimerkiksi sivustojen suosituimmuudesta eri väestöryhmien (esimerkiksi miesten ja naisten) keskuudessa. Kerättyä tietoa esitetään muille tahoille vain yhteenvetoina.

Tiedot luovutetaan Bonnier Publicationsin yhteistyökumppaneille anonyymeinä markkinoinnin kohdentamiseksi ja lisätiedon saamiseksi yksittäisten sivustojen käyttäjistä ja paikallisesta markkinasta yleensä. Tietoja voidaan luovuttaa viranomaisten vaatimuksesta myös kolmansille osapuolille.

Lisätietoa evästeistä TNS Gallupin sivustosta täältä.

Jos et halua antaa Googlen kerätä tietoa itsestäsi, voit estää tietojesi lähettämisen täältä.

3. Henkilötiedot

3.1 Henkilötietojen sisältö

Bonnier Publications pyytää henkilötietoja sivustoillaan ostotapahtumien yhteydessä, uutiskirjeitä tilattaessa, kilpailuihin osallistuttaessa jne. Yleensä kyse on sellaisista tiedoista kuin nimi, osoite, postinumero, sähköposti, sukupuoli ja ikä, mutta mahdollisesti myös kiinnostuksen kohteista, internetin tuntemuksesta tms. Ostojen ja palvelujen tilausten yhteydessä pakolliset tiedot on ilmaistu selvästi lomakkeella. Muiden tietojen antaminen ostojen ja tilausten yhteydessä on vapaaehtoista.

3.2 Henkilötietojen säilyttäminen

Ostettaessa palveluita sivustosta henkilötietoja tarvitaan tositteena palvelun maksamisesta ja toimittamisesta, mahdollisen palautusajan umpeutumisesta ja maksun erääntymisestä, minkä jälkeen tiedot voidaan arkistoida.

3.3 Henkilötietojen käyttö

Kerättyjä henkilötietoja käytetään ensisijaisesti ostettujen tuotteiden tai palvelujen toimittamiseen. Tietoja käytetään myös Bonnier Publicationsin asiakastietojen täsmentämiseen. Tietoja voidaan käyttää muun muassa tuotteiden, palvelujen ja tekniikan parantamiseen tähtäävissä tutkimuksissa ja analyyseissä sekä tiedot antaneen henkilön kiinnostuksen kohteisiin ja harrastuksiin liittyvien sisältöjen ja mainosten esittämisessä.

Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille ellei tähän tarkoitukseen ole saatu nimenomaista hyväksyntää tai henkilötietolaissa ole poikkeusta yleisten asiakastietojen luovuttamisesta edelleen.

Nämä käyttäjän antamien tietojen luottamuksellisuutta koskevat linjaukset eivät koske julkisilla foorumeilla, kuten verkkokeskusteluissa, annettuja yksilöllisiä tunnistetietoja, jotka Bonnier Publicationsille täysin vieras kolmas osapuoli voi tunnistaa. Suosittelemme jokaista harkitsemaan huolellisesti, mitä tietoja kyseisen tyyppisissä tapauksissa antaa itsestään.

3.4. Henkilötietojen suoja

Henkilötietolain mukaan henkilötiedot on säilytettävä turvallisesti ja luottamuksellisina. Käyttäjien antamat henkilötiedot tallennetaan tietokoneelle, jonka käyttöoikeudet on rajattu, joka sijaitsee valvotuissa tiloissa ja jonka turvallisuudesta huolehditaan valvomalla käyttäjätietojen käsittelyn turvallisuutta ottaen huomioon käyttäjän oikeudet.

Verkossa tapahtuvan tiedonsiirron turvallisuutta ei voida taata täydellisesti. Tämä merkitsee sitä, että sähköisesti siirrettävien ja tallennettavien tietojen kohdalla on olemassa riski, että asiattomat voivat päätä tietoihin käsiksi. Huomaa, että henkilötietojen antaminen on omalla vastuullasi.

3.5 Henkilötietojen suojan muutokset

Koska internet kehittyy nopeasti, henkilötietojen käsittelyä voidaan joutua muuttamaan. Bonnier Publicationsilla on tästä syystä oikeus päivittää ja muuttaa voimassaolevia henkilötietojen käsittelemistä koskevia linjauksia. Jos menettelyä muutetaan, sivun alalaidassa näkyvää viimeisintä päivitysajankohtaa muutetaan vastaavasti. Olennaisista muutoksista ilmoitetaan sivustossa näytettävällä ilmoituksella.

4. Yhteystiedot

Jos haluat saada Bonnier Publicationsin itsestäsi rekisteröimät tiedot, ote yhteys numeroon 020 7608 565. Jos kirjatut tiedot ovat virheellisiä tai niissä on muuta huomautettavaa, käänny saman tahon puoleen. Voit saada selvityksen itseäsi koskevista rekisteröidyistä tiedoista ja tehdä rekisteröidystä tiedosta huomautuksen henkilötietolain mukaisesti.

Ystävällisin terveisin

Bonnier Publications Oy | Vilhonvuorenkatu 11 A, FI-00500 Helsinki | Vaihde 020 7608 500 | Asiakaspalvelu 020 7608 560

Päivitetty viimeksi 11.02.2013